Topjaar voor Venlo on Ice

Topjaar voor Venlo on Ice

De 16e editie van Venlo on Ice was de beste editie ooit, met ruim 13.500 schaatsers op het ijs!

Met 30% meer schaatsers dan afgelopen jaar is dit de meest succesvolle editie sinds de start van dit winterse evenement. De sfeervolle ijsbaan, het schoolschaatsen, de grote amateur curlingcompetitie en het koude winterweer hebben mede voor dit succes gezorgd.

“Het was weer een mooi feest dat maar liefst 24 dagen heeft geduurd,” vertelt een enthousiaste Funs Swinkels, sinds deze editie voorzitter van Venlo on Ice. “Samen met ruim 100 vrijwilligers werk je een heel jaar toe naar dit evenement. Om dan te zien dat er nog nooit zoveel bezoekers zijn geweest dan dit jaar, is dat een hele grote opsteker voor alle vrijwilligers. Een mooie waardering voor al het harde werk!”

Jong geleerd
De eerste week dat de ijsbaan geopend was, zijn meer dan 3.000 kinderen met hun schoolklas het ijs op gegaan. “Het schoolschaatsen is ontzettend populair. De scholen in de gemeente Venlo staan ieder jaar in de rij om zich aan te melden voor een plek op de gezelligste ijsbaan van Noord-Limburg,” aldus Funs.

De tweede en derde week van het evenement vallen gelijk met de kerstvakantie. In deze weken werd de ijsbaan druk bezocht door gezinnen met jonge kinderen en tieners. “De inwoners van de gemeente Venlo wisten ons goed te vinden. Maar ook voor toeristen, uit zowel binnen- als buitenland, die de kerstvakantie in Noord-Limburg doorbrachten, is dit mooie evenement inmiddels een bekend begrip,” licht Funs toe. En na een rondje op de ijsbaan werd het warme paviljoen niet overgeslagen om te genieten van een lekker drankje.

Aftellen
Na deze succesvolle editie kan weer worden afgeteld naar de 17e editie. “Maar eerst even genieten van de afgelopen 24 dagen,” vertelt Funs. “Je moet niet vergeten dat dit hele evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het harde werk van de ruim 100 vrijwilligers heeft voor dit succes gezorgd. Dat moet ook gevierd worden. Net als onze trouwe sponsoren. Want zonder die financiële steun kan dit mooie evenement niet worden gerealiseerd."

Maar in december van dit jaar staat Venlo on Ice er weer. Van vrijdag 11 december tot en met zondag 3 januari 2021 kun je weer terecht op de gezelligste ijsbaan van Noord-Limburg. “Een groot dankjewel aan alle vrijwilligers, sponsoren en alle bezoekers die Venlo on Ice hebben bezocht, tot in december!” sluit een tevreden Funs Swinkels af.