Funs Swinkels nieuwe voorzitter Venlo on Ice

Funs Swinkels nieuwe voorzitter Venlo on Ice

Vanaf dit jaar heeft Stichting Venlo on Ice een nieuwe voorzitter, Funs Swinkels. Hij is geen onbekende binnen het bestuur, eerder was hij actief als voorzitter van de Sponsorcommissie en daarna de Vrijwilligerscommissie. Funs neemt het voorzitterschap over van Marcel Janssen. “Het is belangrijk dat het voorzitterschap iedere 7-8 jaar wisselt. De wisseling zorgt voor vernieuwing en een frisse blik op zaken. Zo kan Venlo on Ice weer doorgroeien”, aldus scheidend voorzitter Marcel Janssen.

Funs: “We hebben met het bestuur en alle vrijwilligers van Venlo on Ice veel ambitie om de komende jaren een kwalitatief nog beter en mooier evenement neer te zetten dan het nu al is. Inmiddels wordt dit de 16e editie en de laatste jaren is er veel focus geweest op het gezond krijgen en houden van de Stichting. Dat is tijdens het voorzitterschap van Marcel Janssen meer dan gelukt. Daar ben ik hem dankbaar voor en het biedt mij de ruimte om ook naar ‘buiten’ te gaan kijken en bijvoorbeeld de samenwerking met andere evenementen in Venlo op te zoeken.”

Venlo on Ice is binnen gemeente Venlo het langstdurende evenement. De ijsbaan op de Oude Markt is ook dit jaar vanaf vrijdag 13 december weer 24 dagen toegankelijk voor jong en oud. Dit vergt een enorme organisatie die elk jaar weer volledig in de handen van ruim 100 vrijwilligers ligt. Daarnaast is Venlo on Ice erg dankbaar voor de grote groep, veelal jarenlange, sponsoren die het allemaal financieel mogelijk maakt.

Funs: “Na mijn oom Pieter van Rijswijck en nu Marcel Janssen ben ik de derde voorzitter sinds de oprichting van Stichting Venlo on Ice. Hoewel ‘de derde generatie’ niet altijd een garantie voor succes blijkt te zijn, ben ik er van overtuigd dat het met dit bestuur en deze groep vrijwilligers alleen maar een nog mooier evenement op de Venlose kalender kan worden!”

In november gaan de inschrijvingen van de curlingcompetitie weer open. Inschrijven kan via www.venloonice.nl dus houd deze website in de gaten!